En personlig tränare hjälper dig att nå dina träningsmål – stora som små. Förutom att inspirera dig till roligare och effektivare träning får du en expert som ger dig skräddarsydda övningar med tips och trix enligt konstens alla regler.

KORREKTIV TRÄNING - DNS


DNS - dynamic neuromuscular stabilization, är en metod som ursprungligen är utvecklad av professor Pavel Kolar, Charles University, Prag. Syftet med DNS är att förbättra och optimera rörelsemönster utifrån individens egna förutsättningar.


DNS bygger på att människans förmåga att skapa en korrekt optimal muskulär stabilitet (core) är medfödd. Stabiliteten utvecklas gradvis under första levnadsåret i takt med att nervsystemet mognar. Ett barn lär sig inte att åla, krypa, rulla eller gå utan det är reflexer som integreras och sker automatiskt.


DNS metoden bygger på att återskapa det ursprungliga rörelsemönstret genom att utföra dom rörelser som barnet gör som liten, det är rörelser som hjärnan känner igen och som kräver en samordning i hjärnan.


Vid utförande av DNS övningar så  ligger fokus på att behålla en korrekt andning  och centrering av kroppens leder (optimal tyngdpunkt). En korrekt andning aktiverar det intra abdominala trycket (IAP) som skapar stabilitet.


DNS är en utmanade träning på många sätt där din hjärna kommer att jobba minst lika hårt som dina muskler!


DNS passar dig som önskar förbättra din funktion och prestation oavsett vilken fritidsaktivitet, träning eller idrott som du utför. Passar även utmärkt för dig som behöver rehabiliteringsträning efter en skada.